SPECIALISATIES

Manuele therapie

Bij manuele therapie staat het behandelen van de spieren, gewrichten en/of zenuwen centraal. Tijdens de eerste behandeling wordt er een volledig onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Na dit onderzoek kan er een correcte behandeling bepaald worden.  Deze behandeling zal uit een combinatie van manuele technieken en spierversterkende oefeningen bestaan.

Dit wordt vaak toegepast voor de volgende problemen: nekpijn, hoofdpijn, lage rugpijn, bekkenpijn, uitstralingspijn naar de armen of benen, gewrichtspijn,...

Perinatale kinesitherapie

Ben je in blijde verwachting? Heb je vragen omtrent het verloop van de zwangerschap en/of bevalling? Wil je graag fit blijven tijdens je zwangerschap? Dan maak je best een afspraak voor een persoonlijke begeleiding tijdens je zwangerschap. Je krijgt tips mee om je fit te voelen. We leren samen hoe je de weeën het best opvangt voor een zo vlot mogelijke bevalling. Hierbij mag de partner ook enkele lessen meevolgen zodat hij geen passieve rol aanneemt tijdens de bevalling.

9 maanden zwanger gaat vaak gepaard met 9 maanden ontzwangeren. Tijdens deze periode kan je bij mij terecht voor een individuele begeleiding omtrent de heropbouw van de verzwakte spieren.

Vaak gaat de zwangerschap ook gepaard met bekkenpijn, wat soms voor grote gevolgen kan zorgen. Hiervoor heb ik de cursus bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap volgens Cecile Röst gevolgd, waarbij je tips meekrijgt om zo snel mogelijk pijnvrij te zijn.

Lymfedrainage (ad Modum Vodder)

Onze lymfevaten hebben een belangrijke invloed op ons immuunsysteem. Wanneer er echter problemen zijn ontstaan door een ongeval, stress en/of ziekte kan het zijn dat de werking van deze lymfevaten verstoord wordt. Lymfedrainage (Vodder) is een zachte techniek waarbij de circulatie van vocht wordt gestimuleerd. We merken na deze behandeling duidelijke resultaten zoals pijnverlichting, vermindering van zichtbaar oedeem(vocht), verbeterd slaappatroon, minder hormonaal gerelateerde klachten en het versnellen van de revalidatie. Bij zichtbare zwelling (oedeem) wordt er ook gebruik gemaakt van zwachtels om een beter resultaat te zien. Indien je vragen hebt of je klachten in aanmerking komen voor deze behandeling kan je mij altijd contacteren.. 

ALGEMENE KINESITHERAPIE EN SPORTREVALIDATIE


Als kinesitherapeut is het belangrijk dat de revalidatie correct begeleid wordt. Hiervoor stellen we een behandelingsplan op en zoeken we naar mogelijke oorzaken van de blesssure.

Preventief behandelen is vaak de sleutel van een goed revalidatieproces, waarbij we zorgen dat je bepaalde letsels voorkomt in de toekomst door aangepaste oefentherapie en een thuisprogramma.

Algemene kinesitherapie omslaat de revalidatie na operaties, neurologische revalidatie (CVA, parkinson, MS,..), cardiologische revalidatie en revalidatie posttraumatisch. Aan de hand van manuele technieken, oefentherapie, thuisprogramma, electrostimulatie en functionele oefeningen (gangrevalidatie, trappen lopen,...) worden deze voorgaande aandoeningen zo goed mogelijk behandeld.