SPECIALISATIES

Manuele therapie

Bij manuele therapie staat het behandelen van de spieren, gewrichten en/of zenuwen centraal. Tijdens de eerste behandeling wordt er een volledig onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Na dit onderzoek kan er een correcte behandeling bepaald worden.  Deze behandeling zal uit een combinatie van manuele technieken en spierversterkende oefeningen bestaan.

Dit wordt vaak toegepast voor de volgende problemen: nekpijn, hoofdpijn, lage rugpijn, bekkenpijn, uitstralingspijn naar de armen of benen, gewrichtspijn,...

Perinatale kinesitherapie

Ben je in blijde verwachting? Heb je vragen omtrent het verloop van de zwangerschap en/of bevalling? Wil je graag fit blijven tijdens je zwangerschap? Dan maak je best een afspraak voor een persoonlijke begeleiding tijdens je zwangerschap. Je krijgt tips mee om je fit te voelen. We leren samen hoe je de weeën het best opvangt voor een zo vlot mogelijke bevalling. Hierbij mag de partner ook enkele lessen meevolgen zodat hij geen passieve rol aanneemt tijdens de bevalling.

9 maanden zwanger gaat vaak gepaard met 9 maanden ontzwangeren. Tijdens deze periode kan je bij mij terecht voor een individuele begeleiding omtrent de heropbouw van de verzwakte spieren.

Vaak gaat de zwangerschap ook gepaard met bekkenpijn, wat soms voor grote gevolgen kan zorgen. Hiervoor heb ik de cursus bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap volgens Cecile Röst gevolgd, waarbij je tips meekrijgt om zo snel mogelijk pijnvrij te zijn.

Lymfedrainage (ad Modum Vodder)

Onze lymfevaten hebben een belangrijke invloed op ons immuunsysteem. Wanneer er echter problemen zijn ontstaan door een ongeval, stress en/of ziekte kan het zijn dat de werking van deze lymfevaten verstoord wordt. Lymfedrainage (Vodder) is een zachte techniek waarbij de circulatie van vocht wordt gestimuleerd. We merken na deze behandeling duidelijke resultaten zoals pijnverlichting, vermindering van zichtbaar oedeem(vocht), verbeterd slaappatroon, minder hormonaal gerelateerde klachten en het versnellen van de revalidatie. Bij zichtbare zwelling (oedeem) wordt er ook gebruik gemaakt van zwachtels om een beter resultaat te zien. Indien je vragen hebt of je klachten in aanmerking komen voor deze behandeling kan je mij altijd contacteren.. 

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een zachte, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen. De therapeut gaat het lichaam als één geheel benaderen waarbij er gewerkt wordt op de fascia, het bindweefsel.

Het is het eerste weefsel dat interne en externe trauma's opvangt en dus een belangrijke rol speelt in het ontstaan van allerhande klachten en aandoeningen. Er worden allerlei spanningen in de fascia opgeslagen die een invloed hebben op de graad van spierspanning, het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, het stress systeem, het humeur, de manier van emotioneel reageren, het denken en bijgevolg ook het gedrag.
Het doel van de behandeling is dat de patiënt een betere kijk krijgt op zijn klachten. Samen met de therapeut wordt door middel van manuele behandeling, bewegingstherapie en/of een gesprek gezocht naar een herstel op zowel fysiek, psychisch, biochemisch en energetisch niveau.